Inmeten en digitaliseren

Inmeten van bestaande situaties

Wanneer bouwtekeningen niet aanwezig of verouderd zijn kan het noodzakelijk zijn om de actuele situatie in te meten. Dit doen wij met digitale meetapparatuur van Leica in combinatie met een CAD programma (AutoCAD). Het resultaat is een accuraat 2D of 3D bestand van de bestaande situatie. Dit bestand kan worden aangeleverd in DWG voor verdere verwerking of PDF.

Revisie en as-build tekeningen

Revisie- en as-build tekeningen zijn een belangrijk onderdeel bij de afronding van een bouwproces. Deze documenten zijn van belang bij het beheer en onderhoud van een object en dienen up to date te zijn. Indien nodig kunnen wij revisiegegevens inmeten of ze worden door de opdrachtgever of aannemer aangeleverd. Deze gegevens worden verwerkt in een revisie- of as-build tekening. Het bestand kan worden aangeleverd in DWG of PDF voor verdere archivering of verspreiding.


Inmeten lastige vormen en contouren

In sommige situaties is het niet mogelijk om met traditionele middelen nauwkeurige meetgegevens te verkrijgen van objecten. Denk aan bestaande constructies, ramen en deuren met een toog, ingewikkelde dakvlakken, hoge gevels of grote constructieonderdelen. Door middel van specialistische meetapparatuur zijn wij instaat om deze zaken toch nauwkeurig in te meten. De resultaten kunnen wij aanleveren als een puntenwolk in DWG, maar ook voorzien van maatvoering in PDF. Deze informatie kan ook verder worden verwerkt voor het vervaardigen van werktekeningen ten behoeve van prefabricage van onderdelen of het maken legplannen van elementen (bijvoorbeeld zonnepanelen). Op deze manier wordt er kostbare tijd bespaard in het bouwproces.